Bord

Vijf leuke zomerse buitenactiviteiten voor de vakantie!

Hoera, de zomervakantie is begonnen! Misschien heb je al leuke dingen gedaan, maar zes weken kunnen soms best lang en een beetje saai worden. Dat willen we natuurlijk niet! Daarom hebben we vijf superleuke buitenactiviteiten voor jullie bedacht. Veel plezier!

 

1. Camping in de achtertuin

Met een minicamping in de achtertuin voelt het alsof je echt op vakantie bent! Zet samen de tent op, BBQ gezellig met elkaar en sluit de avond af met een vuurtje voor de marshmallows. Wist je dat slapen in de buitenlucht ook heel gezond is? Met een zelfgemaakt welkomstbord, weerbericht en animatieprogramma maak je het nog extra leuk en gezellig. Zo wordt het net een echte camping! Misschien kun je nog wat vriendjes uit de klas uitnodigen om een nachtje te logeren.

 

2. In de buurt opzoek naar diertjes

Kruip door de struiken of klim in een boom. Welke diertjes kom je tegen? Vogels, insecten en misschien zelfs een dikke spin. Met een camera of telefoon kun je foto’s maken van alles wat je tegenkomt. Wie weet word jij de volgende Freek Vonk!

kinderen in het bos op zoek naar diertjes kinderen in het bos op zoek naar diertjes

3. Olympische waterspelen

Is het super warm? Dan ben je vast op zoek naar iets om lekker af te koelen. Deze zomer zijn de Olympische Spelen, maar je kunt je eigen waterspelen organiseren. Met spelletjes zoals flessenvoetbal, een buikschuifbaan, waterballonnengevecht en sponsen estafette maak je er een sportieve en verfrissende dag van!

 

4. Lekkere picknick

Wie veel buiten speelt, krijgt vanzelf honger. Zoek het mooiste plekje in de buurt op voor een gezellige picknick. Vul een mand met broodjes, fruitspiesjes, snoepgroente, zelfgemaakte wraps en heerlijke drankjes om je buik weer lekker vol te krijgen. Misschien neem je nog een voetbal mee om tussendoor even te spelen.

 

5. Circuit van stoepkrijt

Haal de doos stoepkrijt uit de schuur en maak samen met alle vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt een eigen parcours voor de step, fiets of skeelers. Voeg obstakels toe zoals een rotonde of kruispunt om je balans en snelheid extra goed te trainen. Als het niet regent, kun je dagenlang genieten van jullie circuit.

Christoffelschool wordt basisschool Aalsterbos!

Aalsterbos
Vanaf 1 augustus gaat de Christoffelschool verder onder de naam basisschool Aalsterbos. Samen met kinderopvang Aalsterbos (voorheen Ekenrooi) vormen we samen kindcentrum Aalsterbos