Bord

Vijf tips voor een fijne start van het nieuwe schooljaar

De start van het nieuwe schooljaar is voor veel kinderen een spannend moment, maar ook zeker een leuk moment om vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Ieder kind ervaart dit op zijn of haar eigen manier. Om alvast wat kriebels weg te nemen, geven we je vijf tips ter voorbereiding op de eerste schoolweek. En uiteraard wensen we iedereen heel veel plezier komend schooljaar!

 

1. Terug in het schoolritme

In de vakantie gaan kinderen laat naar bed en mogen ze uitslapen. Maar als school weer begint is het weer vroeg ochtend. Zorg er daarom voor dat de kinderen weer wennen aan het schoolritme door hier in de in de week voordat school start langzaam verandering in aan te brengen. Zo is het opstaan op maandagochtend een stuk gemakkelijker.

 

2. Trommel, beker en rugzak klaar?

Je wil natuurlijk goed voorbereid aan de eerste schooldag beginnen. Zorg daarom samen met je kind voor alle spullen die hij of zij nodig heeft. Een stevige broodtrommel, lekvrije drinkbeker en een herkenbare schooltas heb je in ieder geval nodig. Krijgt je kind gymles? Kijk dan ook samen of de gymschoenen nog passen en de gymkleren gewassen zijn.

 

3. Praten over school

Sommige kinderen zien enorm op tegen de eerste schooldag. Wuif dit gevoel niet weg maar ga op een positieve manier in gesprek. Benoem vooral de leuke dingen zoals het weer zien van klasgenootjes en vriendjes, weer afspreken na school en samen spelen op het schoolplein.

zelf ijsjes maken zelf ijsjes maken

4. Samen afsluiten

Bedenk samen met je kind een goede afsluiter voor de vakantieperiode. Dit kan een activiteit zijn zoals een lekkere BBQ, naar de speeltuin of samen ijsjes maken, maar ook een bepaald ritueel zoals het ophalen van mooie herinneringen van afgelopen weken. Betrek je kind hierbij en bedenk samen de vakantieafsluiter.

 

5. Maandagochtend

Het klinkt voor de hand liggend; sta op tijd op. Maak de lunch vast klaar, zet de gymtas vast in de gang en dek de tafel voor het ontbijt voordat je op zondagavond naar bed gaat. Zo heb je ruim voldoende tijd op maandag om niet te hoeven haasten en kom je op tijd aan op het schoolplein. Zo kunnen de kinderen nog even met hun klasgenootjes spelen voor de schooldag echt begint.

Christoffelschool wordt basisschool Aalsterbos!

Aalsterbos
Vanaf 1 augustus gaat de Christoffelschool verder onder de naam basisschool Aalsterbos. Samen met kinderopvang Aalsterbos (voorheen Ekenrooi) vormen we samen kindcentrum Aalsterbos